Nyitólap Szervezet Ügyfél- szolgálat Gy.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Díjak, költségek Panasz- kezelés Tájékoztatók Bejelentkezés tárhelyre
Bemutatkozás
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Bemutatkozik a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár


Bemutatkozó Leporelló letöltése

"HONVÉD" Nyugdíjpénztár 1994. október 24-én alakult meg. A szervezetet harmincnyolc hivatásos katona és honvédségi dolgozó hozta létre. A ”HONVÉD” Önkéntes
Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár a kezdeti időszakban csak önkéntes nyugdíjbiztosítással foglalkozott. A Pénztár erősödése, létszámának dinamikus növekedése, vagyonának gyarapodása, valamint a jogszabályi környezet változása lehetővé tette a magánnyugdíjpénztári ágazat 1998. január 1-jén való létrehozását, neve pedig ”HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár lett.

A kezdeti elképzelések szerint a tagság a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, az érdekvédelmi szervezetek és a HM-érdekeltségű részvénytársaságok dolgozóiból, valamint családtagjaikból állt össze.

A Pénztár vezetése kiváló kapcsolatokat épített ki a munkáltatókkal, és a tagszervezés megindult más fegyveres testületek irányába is. Új céllá vált, hogy a "HONVÉD" Nyugdíjpénztár „egyenruhás gyűjtőpénztár” legyen, és a fegyveres erők, testületek mellett a rendvédelmi szervezetek is munkáltatói tagjai legyenek. Az évről-évre megkötött munkáltatói szerződések – a HM és MH mellett – így terjedtek ki fokozatosan a BM Határőrség Országos Parancsnokságára, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra, az IM Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára, a Nemzetbiztonsági Szolgálatokra. A Belügyminisztériummal folytatott megbeszélések eredményeképpen mind több rendőr is tagja lett a Pénztárnak. A Vám- és Pénzügyőrséggel aláírt együttműködési megállapodás hatására pedig a speciális, ágazati jelleg még tovább erősödött. A Határőrség megszűnésével, illetve a Rendőrségbe történő integrációjával a Pénztár több ezer tagja került az ORFK szervezetébe, így a Rendőrség mint munkáltató is csatlakozott a Pénztárhoz, mellyel teljessé vált az ágazati jelleg, a Pénztár „az egyenruhások pénztára” lett.
2013-ra a jogszabályi változások és tagok döntése következtében a magánnyugdíjpénztári ágazat végelszámolással megszűnt, a közszolgálati nyitás keretében pedig a tagok közé várjuk a közalkalmazottakat, köztisztviselőket és kormánytisztviselőket is. Ennek megfelelően az új nevünk: Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár.
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2024. június 18..
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok