Nyitólap Bemutatkozás Hírek Szervezet Pénztári információk Ügyfélszolgálat GY.I.K. Dokumentumtár tárhely
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Küldöttközgyűlés a Honvéd Nyugdíjpénztárnál 2016.12.07-én
A  Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár 2016. december 07-én tartotta soron következő, idei második küldöttközgyűlését, mely az őszi küldöttközgyűlések szokásos menetrendjét követte.
Elsőként Póda Jenő, a pénztár ügyvezető igazgatója ismertette a pénztárvezetés javaslatát az Alapszabály egyes pontjainak módosítására, ennek keretében a tagságot érintő legjelentősebb változásokról részletesen is szólt. Kiemelte, hogy a pénztár stabil és kiegyensúlyozott működési feltételei lehetővé teszik, hogy a tagdíjbevételek működési tartalékra (a pánztár működésére) jutó hányada a középső és a legmagasabb sávban 1-1 %-kal csökkenjen  a fedezeti hányad (a tagok egyéni számláinak összessége) egyidejű növelése mellett. Ezzel közvetett módon az elmúlt évek gazdálkodásának pozitív eredményeiből a tagság is részesedhet, hiszen csökken a tagot terhelő - szolgáltatásként kapott – professzionális vagyonkezelés díja.  Reményét fejezte ki arra nézve, hogy a kedvező konstrukció nemcsak a tagság széles körű elégedettségére szolgál majd, de jó esetben a pénztár piaci pozíciói is erősödhetnek.
A következőkben a közgyűlés fő napirendjeként a pénztár 2017. január 01. és 2019. december 31. közötti időszakra vonatkozó pénzügyi tervét tárgyalták a küldöttek. A szöveges előterjesztésből – melyet Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes ismertetett – a küldöttek átfogó képet kaphattak a  tervezés hátterével kapcsolatos főbb tudnivalókról, illetve a terv meghatározó sarokszámairól.  A részletes előterjesztést az Ellenőrző Bizottság elnöke, majd az aktuárius és a könyvvizsgáló támogató szakmai véleményének ismertetése követte, melyek elhangzását követően  a küldöttek egyhangúlag elfogadták pénzügyi tervre vonatkozó előterjesztést.
A közgyűlés következő részében Fodor Lajos, az Igazgatótanács elnöke ismertette pénztárvezetés javaslatát a 2017-2018-as üzleti évekre javasolt könyvvizsgáló társaság, illetve a képviseletében eljáró személy megválasztására vonatkozóan. Emlékeztetett rá, hogy a pénztár és a jelenleg alkalmazott könyvvizsgáló cég szakmai együttműködése több mint egy évtizedes múltra tekint vissza és a közös munkával mindkét fél kölcsönösen elégedett. Az IT javaslata alapján a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a jelenlegi könyvvizsgáló megbízatásának újabb két évre történő meghosszabbítását.
A rendezvény végén az „Egyéb kérdések” napirend keretében a megszokott gyakorlatnak megfelelően közérdekű tájékoztató hangzott el az ügyvezető igazgató tolmácsolásában, melyben a pénztárt érintő aktuális kérdésekről, illetve a közeljövő feladatairól, célkitűzéseiről szólt.
A
tájékoztatót követően Fodor Lajos, az Igazgatótanács elnöke két  fő pénztártag - Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka és Vanyur Tibor ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka - részére nyújtott át elismerést, köszönetét fejezve ki, hogy hűségesen, magas szakmai színvonalon szolgálták, segítették a pénztár munkáját.
A
közgyűlés a szakmai előkészítésnek köszönhetően  sikeresen és gördülékenyen, a törvényben előírt feladatok maradéktalan végrehajtásával, illetve valamennyi előterjesztés vonatkozásában a küldöttek egyhangú elfogadó szavazataival zárult.

kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2018. december 13.
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok