Nyitólap Szervezet Ügyfél- szolgálat GY.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Díjak, költségek Panasz- kezelés Tájékoztatók Bejelentkezés tárhelyre
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Május 08-án megtartotta éves küldöttközgyűlését a Honvéd Nyugdíjpénztár

Zárszámadás volt a Honvéd Nyugdíjpénztárban, júliustól 5.9% lesz a tagi kölcsön kamata.

A küldöttek elfogadták a 2018-as év beszámolóját, amelyben a tavalyi eredményekről számolt be az Igazgatótanács elnöke.

Fodor Lajos elmondta, hogy a pénztár létszáma évek óta 40.000 fő körüli, míg a kezelt vagyon jelentősen növekszik. A tagok megtakarítása egy év alatt több mint 54 milliárd forintra emelkedett.
A pénztár a megszokott, biztonságra törekvő, konzervatív befektetési stratégiáját követte. A 2018-as hozam a pénzügyi és befektetői környezet hatásainak és a pénztári szektort befolyásoló külső hatásoknak megfelelően alakult, ennek következtében elmaradt a korábbi évek kiemelkedően magas hozamaitól. A pénztár eredménye - a nagy és meghatározó pénztárak között –továbbra is az élbolyban van.
A Honvéd Nyugdíjpénztár csak a legjobbak által megvalósított, a legfejlettebb un. elszámolási egység alapú (ELSZE) nyilvántartást vezeti, így a tagok egyéni számlájának értéke – ami a tag megtakarítása – a honlapon (www.hnyp.hu) naponta követhető. Ez a tag vagyonának napi értékén túl – fontos garanciális elemként - visszajelzi a tag vagyonának hiánytalan meglétét is.
A könyvvizsgáló jelentése alátámasztotta, hogy a Honvéd Nyugdíjpénztár tőkehelyzete kiemelkedően stabil, pénzügyi működési feltételei tartósan megalapozottak.
Az aktuárius (kockázatelemző biztosítási matematikus) jelentése szerint a szabályozás és a működés megfelel a kockázatoknak és kihívásoknak, a jövőkép megalapozott.
A pénztár, mint gazdálkodó szervezet a küldöttközgyűlés által jóváhagyott pénzügyi tervben foglaltak szerint működik, takarékos gazdálkodást folytat.  Az ügyintézés ügyfélbarát és bajtársias légkörű.
Az elmúlt időben a pénztár jelentősen csökkentette a tagok befizetéséből a pénztár működésére elvont összeget – mondta el Póda Jenő ügyvezető igazgató. Évi 300.000 forint feletti befizetések után a pénztár működésére további összeget már nem von el.
Továbbra is nagyon népszerű a tagok által igényelhető szabad felhasználású, jelzálog fedezet nélküli és alacsony kamatozású tagi kölcsön.  A tagi kölcsön kamata - amennyiben a jegybanki alapkamat addig nem változik - 2019. július 01-jétől 5.9 % lesz.
A Honvéd Nyugdíjpénztár – versenykörnyezetbeli eredményeivel bizonyítva - továbbra is alacsony költségen eredményes és professzionális  nyugdíjcélú vagyonkezelést biztosít tagjainak – foglalta össze Fodor Lajos elnök.

kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2020. július 16..
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok