Nyitólap Bemutatkozás Hírek Szervezet Pénztári információk Ügyfélszolgálat GY.I.K. Dokumentumtár tárhely
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Küldöttközgyűlés a Honvéd Nyugdíjpénztárban 2018.05.09-én

Remek évet zárt a Honvéd Nyugdíjpénztár 2017-ben, befejeződött a küldöttválasztás.
Május 09-én megtartotta éves küldöttközgyűlését a Honvéd Nyugdíjpénztár.

A küldöttek elfogadták a 2017-es év beszámolóját, amelyben kiváló eredményekről számolt be az Igazgatótanács elnöke.Fodor Lajos elmondta, hogy a pénztár létszáma évek óta 40.000 fő körüli, míg a kezelt vagyon jelentősen növekszik.
A tagok megtakarítása egy év alatt a közel 49 milliárdról bő 53 milliárd forintra emelkedett.
A Pénztár a megszokott, biztonságra törekvő, konzervatív befektetési stratégiáját követte, melyet a jelenlegi befektetési környezet is visszaigazolt,tehát valamennyi portfólió jelentősen az infláció feletti, azaz pozitív reálhozamot biztosított.
A 2017-es hozamok tehát ismét kiemelkedőek lettek.
A Pénztár a nagy és meghatározó pénztárak között (amelyek általában multinacionális hátterűek, a pénztári szegmens kb. 80%-át reprezentálják kezelt vagyonban és létszámban is) a klasszikus portfólióban a legmagasabb hozamot érte el. A Honvéd Nyugdíjpénztár továbbra is csak a legjobbak által megvalósított,
a legfejlettebb un. elszámolási egység alapú (ELSZE) nyilvántartást vezeti, így a tagok egyéni számlájának értéke – ami a tag megtakarítása – a honlapon (www.hnyp.hu) naponta követhető.
Ez a tag vagyonának napi értékén túl – fontos garanciális elemként - visszajelzi a tag vagyonának hiánytalan meglétét is. A könyvvizsgáló jelentése alátámasztotta, hogy a Honvéd Nyugdíjpénztár tőkehelyzete kiemelkedően stabil, pénzügyi működési feltételei tartósan megalapozottak. A Pénztár, mint gazdálkodó szervezet a küldöttközgyűlés által jóváhagyott pénzügyi tervben foglaltak szerint működik,
takarékos gazdálkodás mellett most is enyhén nyereséges volt a működése. Az ügyintézés ügyfélbarát és bajtársias légkörű.
Az elmúlt két évben a pénztár jelentősen csökkentette a tagok befizetéséből a pénztár működésére elvont összeget – mondta el Póda Jenő ügyvezető igazgató.
Továbbra is nagyon népszerű a tagok által igényelhető szabad felhasználású és alacsony kamatozású tagi kölcsön.A tagi kölcsön kamata - amennyiben a jegybanki alapkamat addig nem változik - 2018. július 01-jétől 8.65 % lesz.A küldöttválasztások a jóváhagyott menetrend szerint az elmúlt két hónapban rendben lezajlottak. Valamennyi választás eredményes és érvényes volt.
Összesen 24 küldöttválasztást tartott a pénztár az ország minden megyéjében és a fővárosban 2018. március 01. és április 30. között. A lebonyolítás mindenütt a forgatókönyvnek megfelelően, átláthatóan és szervezetten zajlott, a jegyzőkönyvvezetés, a hitelesítés, a részvétel és minden egyéb feltétel a szabályoknak megfelelő volt. A költségek a jóváhagyott keretösszegen belül maradtak. Mindenütt sikerült a megfelelő számú küldöttet, pótküldöttet megválasztani. Az új mandátumok érvényessége 2018. november 01-től 2023. október 31-ig tart.
Az őszi küldöttközgyűlésen már az újonnan megválasztott küldöttek fogják képviselni a tagokat.
Összesen 33 küldött és 66 pótküldött került megválasztásra, ebből 60 fő a legnagyobb munkáltató (Honvédelmi Minisztérium – Magyar Honvédség) érdekkörébe, 39 fő egyéb közigazgatási területek érdekkörébe tartozik.
A küldötti kar személyi összetételében jelentős megújulás történt, a 33 küldöttből 7 új (21 %), a 66 pótküldöttből pedig 31 fő új (54 %).
Összességében 38 új személy került megválasztásra, ami a teljes küldötti-pótküldötti állomány 38 %-a.
A Honvéd Nyugdíjpénztár – versenykörnyezetbeli eredményeivel bizonyítva - továbbra is alacsony költségen magas hozamot biztosító professzionális nyugdíjcélú vagyonkezelést biztosít tagjainak – foglalta össze Fodor Lajos elnök.

kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2018. december 13.
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok