Nyitólap Bemutatkozás Szervezet Ügyfélszolgálat GY.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Panaszkezelés tárhely
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Húsz éves a Honvéd Nyugdíjpénztár
A Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztár a napokban tartotta idei harmadik küldöttközgyűlését. A rendezvényen sikeresen teljesült minden pénztári célkitűzés és megünnepeltük az alapítás 20 évfordulóját.
Lezárult egy több mint féléves folyamat, aminek keretében a Nyugdíjbiztosítási Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztára beolvadt a Honvéd Nyugdíjpénztárba. Ezen beolvadás eredményeként a Honvéd Nyugdíjpénztár taglétszámban és kezelt vagyonban megerősödve folytatja a közszolgálati nyitás irányában megkezdett fejlődését és a legnagyobb közszolgálati jellegű pénztárrá vált.

A küldöttek részletes tájékoztatót hallgattak meg a pár hete lezárult általános felügyeleti vizsgálat eredményéről, elhangzott az MNB vonatkozó határozata.

A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti jogkörében eljárva megállapította, hogy a Pénztár vagyoni helyzete és likviditása stabil, működési vagy likviditási kockázatot nem azonosítottak. A pénztár működése kiegyensúlyozott és eredményes, befektetési és működési eredménye minden évben pozitív volt. A vizsgálat nem tárt fel olyan rendszerbeli kockázatot, amely veszélyeztetné a pénztár ill. a pénztári piac biztonságos működését, a tagok érdekeit.

Ezek alapján egyértelmű, hogy a Pénztér fejlődése töretlen.


Sor került az Alapszabály, a Befektetési Politika és a Választható Portfóliós Szabályzat néhány pontjának pontosítására ill. kiegészítésére, a jövő évi pénzügyi terv elfogadására valamint az Igazgatótanács három új tagjának megválasztására.

Ennek keretében az igazgatóság tagja lett dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Köemley-Horváth Zsolt a beolvadó pénztár leköszönő igazgatóságának elnöke valamint Bánátiné Csipes Ágnes az ORFK Gazdasági Főigazgatóságának osztályvezetője.

A szünet után a küldöttközgyűlés ünnepélyes keretek között ünnepelte alapításának 20. évfordulóját. Fodor Lajos elnök ünnepi beszédében felidézte a 20 év fejlődését, munkáját és eredményeit.

Ezt követően elismerések átadására került sor, azon küldöttek kaptak elismerést, akik az elmúlt években a legtöbbet tették a pénztári tagok képviseletében az átlátható és eredményes működésért.


Az ünnepi műsort a Zeneakadémia Népzenei Tanszékének tanárai és legtehetségesebb hallgatói mutatták be, akik közül többen a Felszállott a páva nagysikerű vetélkedő sorozat díjazottai is voltak. A virtuóz elemeket felvonultató mozgalmasan pörgő műsor pazar előadásmóddal párosult.


A rendezvényt állófogadás és a pénztári torta megszegése zárta. Pohárköszöntőjében dr. Dankó István HM közigazgatási államtitkár kiemelte, hogy az eredményes pénzügyi tevékenység és a pénztár sikeres működése kapcsán a szakszerűség mellett a megszolgált emberi bizalom és együttműködés a legfontosabb.

A Pénztár húsz évét bemutató könyv letölthető itt.
kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2019. július 23.
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok