Nyitólap Bemutatkozás Hírek Szervezet Pénztári információk Ügyfélszolgálat GY.I.K. Dokumentumtár tárhely
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Küldöttközgyűlés a Honvéd Nyugdíjpénztárban 2017.12.04-én

Idei második küldöttközgyűlését tartotta a Honvéd Nyugdíjpénztár, az ülést Fodor Lajos vezérezredes, a pénztár elnöke vezette.  Az ülésen részt vett Sulyok János, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára is.

kkgy-kep1.jpg

A pénztár elnöke napirend előtt kiemelte: dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az érdekképviseleti szervekkel történő bérmegállapodás keretében döntött a pénztártagok utáni munkáltatói hozzájárulás mértékének közel 10 százalékos, 4300 forintról 4700 forintra történő emeléséről.

A rendezvényen a küldöttek megváltoztatták az Alapszabályt és a befektetési politikát, elfogadták a jövő évre vonatkozó pénzügyi tervet és megismerkedtek az új bankkártyás fizetési rendszerrel.

kkgy-kep2.jpg

Az Alapszabály kiegészült egy új melléklettel, amely az egységes szerkezetű választási szabályzat (jövő év tavaszán küldött és pótküldött választás lesz a pénztárban). Erről és a választás lebonyolításáról Póda Jenő ügyvezető igazgató adott részletes tájékoztatást.
Megváltoztatták a küldöttek a tag által fizetendő, a pénztár működésére fordított hozzájárulás mértékét is. Eszerint – mintegy pénztári rezsicsökkentés keretében - tovább csökkent az elvonás mértéke és a tagok számára előnyösebb lett a sávhatárokra bontás is. A tavaly 6%-os, idén 5%-os sáv bontva 4 é 3 százalékosra mérséklődik, továbbá a díjmentes befizetés határa 350.000 forintról 300.000 forintra csökken.

kkgy-kep3.jpg

Változatlan maradt a pénztárban az egységes éves tagdíj megállapítás módja (a tárgyév első napján érvényes minimálbér 60 százaléka, amelyet akár egy összegben vagy rugalmasan 12 havi részletben is megfizethető). Ennek következtében viszont - a minimálbér emelkedésével párhuzamosan és annak arányában - emelkedik a fizetendő összeg.A tagok meghallgatták az Ellenőrző Bizottság, a könyvvizsgáló és az aktuárius (biztosításmatematikai elemző)  jelentését is, majd elfogadták a Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes előadásában megismert jövő évi pénzügyi tervet.Összességében elmondható, hogy a küldöttek üdvözölték a kiemelkedően jó hozamokat, a tagok működési tartalékhoz történő hozzájárulásának jelentős csökkenését valamint a HM tárca 4700 ft./hó összegre növekedett – öngondoskodást ösztönző – tagi támogatását és készülnek a jövőre esedékes pénztári választásokra.

  kkgy-kep4.jpg

kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2018. április 22.
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok