Nyitólap Szervezet Ügyfél- szolgálat Gy.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Díjak, költségek Panasz- kezelés Tájékoztatók Bejelentkezés tárhelyre
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
A tagi beazonosítás...

 

A beazonosítás hiánya miatt a Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár egyetlen tagjának számláját sem zárolta

Az elmúlt napokban a sajtó ismét sokat foglalkozott az ügyfél-átvilágítás kérdésével, ismét pontatlanul vagy hiányosan fogalmaztak, sajnos egy gazdasági szaklap is megalapozatlan információkat közölt: "közel egymillió egészségpénztári vagy nyugdíjpénztári tag számláját zárolták január 1-jétől, mert az ügyfelek nem azonosították magukat személyesen". A Honvéd Nyugdíjpénztár egyetlen tagjának a számláját sem zárolta.
A Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár tagjainak többsége a jogszabályi előírások szerint beazonosította magát a 2014 év végi határidőig. Akik ezt nem tették, azok számára sem tartalmaz a vonatkozó jogszabály jogvesztő határidőt. Ez azt jelenti, hogy szolgáltatás igénylése esetén  (pl. tagi kölcsön, hozamkifizetés, nyugdíjszolgáltatás vagy teljes egyösszegű kifizetés) a Pénztár ellenőrzi, hogy megtörtént-e a pénztártag ügyfél-átvilágítása. Amennyiben ez  nem történt meg teljeskörűen, akkor felhívja a tagot, hogy jelenjen meg személyesen a Pénztárban azonosítás céljából vagy nyújtsa be a beazonosításhoz szükséges okiratok hiteles másolatát. A Pénztár az ügyfél-átvilágítás teljeskörű elvégzését követően haladéktalanul teljesíti a kért szolgáltatást.
A Pénztár a tagjai közül senkinek a számláját nem zárolta ill. nem is fogja zárolni, mert a beazonosítással összefüggésben ez nem indokolt illetve nem is lehetséges. A számlára érkező befizetések feldolgozása zavartalan. A Pénztár a tagi vagy munkáltatói utalást, a hozamot vagy az állami adókedvezményként a Pénztárhoz a tag részére átutalt összeget a tag számláján haladéktalanul jóváírja és befekteti.
A Pénztár honlapjára korábban (2014. 09. 22-én) kitett "Információ a tagi beazonosításról" című tájékoztató változatlanul érvényes.

 


portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2024. március 29..
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok