Nyitólap Szervezet Ügyfél- szolgálat Gy.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Díjak, költségek Panasz- kezelés Tájékoztatók Bejelentkezés tárhelyre
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
Remek évet zárt a Honvéd Nyugdíjpénztár 2016-ban
Május 10-én megtartotta éves küldöttközgyűlését a Honvéd Nyugdíjpénztár.
A küldöttek elfogadták a 2016-os év beszámolóját, amelyben kiváló eredményekről számolt be az Igazgatótanács elnöke.
Fodor Lajos elnök elmondta, hogy a pénztár létszáma évek óta 40.000 fő körüli, míg a kezelt vagyon jelentősen növekszik.A tagok megtakarítása egy év alatt a bő 45.5 milliárdról 48.7 milliárd forintra emelkedett.
A Pénztár a megszokott, biztonságra törekvő, konzervatív befektetési stratégiáját követte, melyet a jelenlegi befektetési
környezet is visszaigazolt, azaz valamennyi portfólió jelentősen az infláció feletti, azaz pozitív reálhozamot biztosított.
A fedezeti tartalék egészére számított, vagyonnal súlyozott 2016. évi nettó átlagos hozamráta pedig 7.20 % volt.

A 2016-os hozamok – a külső pénzpiaci viszonyok folyamataihoz viszonyítandóan – tehát ismét kiemelkedőek lettek.
Pénztár a nagy és meghatározó pénztárak között (amelyek általában multinacionális hátterűek, a pénztári szegmens kb. 80%-át reprezentálják kezelt vagyonban és létszámban is) a klasszikus portfólióban a legmagasabb hozamot érte el.
A Honvéd Nyugdíjpénztár továbbra is csak a legjobbak által megvalósított, a legfejlettebb un. elszámolási egység alapú (ELSZE) nyilvántartást vezeti, így a tagok egyéni számlájának értéke – ami a tag megtakarítása – a honlapon
(www.hnyp.hu) naponta követhető.
Ez a tag vagyonának napi értékén túl – fontos garanciális elemként - visszajelzi a tag vagyonának hiánytalan meglétét is.
A könyvvizsgáló jelentése alátámasztotta, hogy a Honvéd Nyugdíjpénztár tőkehelyzete kiemelkedően stabil, pénzügyi működési feltételei tartósan megalapozottak.
A Pénztár, mint gazdálkodó szervezet a küldöttközgyűlés által jóváhagyott pénzügyi tervben foglaltak szerint működik, takarékos gazdálkodás mellett most is nyereséges volt a működése.
Az ügyintézés ügyfélbarát és bajtársias légkörű.
A Honvéd Nyugdíjpénztár folyamatosan fejleszti honlapját, egyre több hasznos ill. a tag konkrét befektetésére vonatkozó információt szolgáltat és pár hónapja tárhely szolgáltatást is biztosít a bejelentkezőknek – mondta el Póda Jenő ügyvezető igazgató.
Továbbra is nagyon népszerű a tagok által igényelhető szabad felhasználású és alacsony kamatozású tagi kölcsön.  A tagi kölcsön kamata - amennyiben a jegybanki alapkamat a számításnak ellentmondóan addig nem változik - 2017. július 01-jétől 7,20 % lesz.
A Honvéd Nyugdíjpénztár – versenykörnyezetbeli eredményeivel bizonyítva - továbbra is alacsony költségen professzionális  nyugdíjcélú vagyonkezelést biztosít tagjainak – foglalta össze Fodor Lajos elnök.
kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2024. március 29..
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok