Nyitólap Szervezet Ügyfél- szolgálat Gy.I.K. Pénztári információk Dokumentumtár Díjak, költségek Panasz- kezelés Tájékoztatók Bejelentkezés tárhelyre
Nyomtatható változat Küldés e-mailben Facebook megosztás Google megosztás Twitter megosztás
25 évesek lettünk - Ünnepi küldöttközgyűlés a Honvéd nyugdíjpénztárban

25 évesek lettünk!

A Stefánia Palotában ünnepi küldöttközgyűlést tartott a 25 éves Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár.

Ennek során a küldöttek egyhangú szavazással elfogadták az alapszabály két módosítását, illetve a pénztár 2020. január 1. - 2022. december 31. közötti időszakra vonatkozó pénzügyi tervét.
Vezető tisztségviselőt is választottak: miután Sulyok János 2019. november 3o-i hatállyal lemondott igazgatótanácsi tisztségéről, helyére egyhangú titkos szavazással Kurtán Krisztinát, a Honvédelmi Minisztérium Közigazgatási Államtitkári Titkárság vezető szakreferensét választották meg.
Ezek után következett a küldöttközgyűlés ünnepélyes része. 1994. október 24. jeles nap volt, ekkor alakult meg a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár. Az immár negyedszázados, eredményes múltra visszatekintő pénztár történelméről Fodor Lajos, az igazgatótanács elnöke emlékezett meg.Beszédében kiemelte: a fő törekvés továbbra is az, hogy hosszú távon is stabil és biztonságos, a tagoknak nagy hozamot biztosító,magas szakmai színvonalon fenntartható működés valósuljon meg.
Mint elmondta: köszönet illeti a honvédelmi tárcát azért az elkötelezettségért, amellyel az 1990-es években felkarolta a kezdeményezést, támogatta az öngondoskodást, majd a folyamatos támogatás és a működési feltételek biztosításában nyújtott segítségének köszönhetően a pénztár egy erős, hatékony és dinamikus pénzügyi szervezetté válhatott.
Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára elsőként dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntő szavait tolmácsolta. A pénztár elmúlt negyedszázadára visszatekintve kiemelte: egy versenyhelyzetben lévő nyugdíjpénztárnak 25 év alatt számtalan stratégiai döntést kellett hoznia, melyeknek előremutatónak és megalapozottnak kellett lenniük ahhoz, hogy azokat sikeresen lehessen végrehajtani.
„Egy mondatban összefoglalva: növekvő taglétszám és gyarapodó vagyon mellett jó pénzpiaci pozíciókkal rendelkező pénztárról beszélünk” – tette hozzá az államtitkár. „Azt, amit a pénztár 25 év alatt elért, azt mi nagyon nagyra értékeljük.
Már csak azért is, mert megmaradt a Honvéd név abból a megnevezésből” – szögezte le Szabó István.Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka az ünnepségen elismerésként emléktárgyat adott át Fodor Lajos elnöknek, Póda Jenő ügyvezető igazgatónak és Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettesnek.
A Liga Szakszervezeti tömörülés és a Honvéd Szakszervezet nevében dr. Mészáros Melinda elnök és Czövek János elnök emlékplakettel köszöntötte a Honvéd Nyugdíjpénztárat.Ezt követően ünnepi gálaműsorra került sor, melynek művészeti vezetője Árendás Péter, a Zeneakadémia docense és Aranyos Károly, a Honvéd Együttes korábbi igazgatója volt.
A műsorban katonanóták, adventi énekek és toborzó táncok követték egymást, szólt a duda, brácsa, bőgő és tárogató hangja.

kapcsolódó tartalmak
portfolió árfolyam
Tagi információ
keresés
Kérdésére megtalálhatja a választ a Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.) rovatunkban, vagy kereshet bámely kifejezésre az alábbi keresőmező használatával.
2024. április 13..
kiemelt munkáltatói partnerek
kiemelt partnerek
felügyeleti szerveink
letétkezelőnk
portfoliókezelőink

mnb.png
nav.png

raiffeisen.png

hold.png
equilor_logo.png
hnyp.png

szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok